Almás-gyömbéres batyuk

Almás-gyömbéres batyuk

Az alma és a gyömbér jól illenek egymáshoz. Ha nem kedveljük a gyömbér ízét, helyettesíthetjük kevés fahéjjal, úgyis remek lesz. Ha nincs kedvünk, időnk a tésztával foglalkozni, használhatunk fagyasztott leveles tésztát, de ne sajnáljuk azt a pár perc plusz időt.

Mivel annyira kevés cukor kell ehhez a süteményhez, ha elég édes az alma, ki is hagyhatjuk belőle teljesen vagy pedig használjunk édesítőt. A tetejéről viszont ne hagyjuk le az édesítést.

Gyors és finom sütemény, kávéhoz-teához kitűnő választás. 🙂

Hozzávalók

A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 ek tej

A töltelékhez:

  • 1 alma
  • 1 kk őrölt gyömbér

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kb. 20×40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és felkockázzuk.
  3. Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Ha nagyon lédús, a levét kinyomkodjuk. Összekeverjük a gyömbérrel.
  4. Kiskanállal a tésztahalmok közepére halmozunk a töltelékből.
  5. A tészta széleit a simára kevert tojással megkenjük, majd a 4 csücskét középre hajtjuk.
  6. A közepüket összecsippentve sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. A tetejüket a tojással megkenjük, és porcukorral meghintjük. Megsütjük 9 perc alatt 220°C-on, és rácsra téve hűlni hagyjuk.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.