Kelt pudingos túrólepény

Kelt pudingos túrólepény

Jó nagy adag sütemény lesz belőle, úgyhogy vendégvárásra kiváló.

Figyeljünk rá, hogy az alja meg ne égjen!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1,8 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss)
  • csipetnyi só

A rátéthez:

  • 75 dkg tehéntúró
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 tojás
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

  1. Megmelegítjük a tejet, és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szárított élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt sima tésztává összedolgozzuk.
  2. A tésztát letakarva meleg helyre tesszük, és addig kelesztjük, míg láthatóan meg nem nő.
  3. Egy 35×30 cm-es tepsit kivajazzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk. A tepsi méretére kinyújtjuk, és belehelyezzük.
  4. A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük. Belekeverjük a tojások sárgáját és az átpasszírozott túrót is.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  6. A krémet ráhalmozzuk a tésztára, és elsimítjuk. Megszórjuk a mandulával, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb 45 perc alatt.
  7. Miután kihűlt, szeletekre vagy kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.

 

Lezárt téma.