Kelt pudingos túrólepény
Jó nagy adag sütemény lesz belőle, úgyhogy vendégvárásra kiváló.
Figyeljünk rá, hogy az alja meg ne égjen!
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1,8 dl tej
- 8 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss)
- csipetnyi só
A rátéthez:
- 75 dkg tehéntúró
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 tojás
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg szeletelt mandula
Elkészítés
- Megmelegítjük a tejet, és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szárított élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt sima tésztává összedolgozzuk.
- A tésztát letakarva meleg helyre tesszük, és addig kelesztjük, míg láthatóan meg nem nő.
- Egy 35×30 cm-es tepsit kivajazzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk. A tepsi méretére kinyújtjuk, és belehelyezzük.
- A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük. Belekeverjük a tojások sárgáját és az átpasszírozott túrót is.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
- A krémet ráhalmozzuk a tésztára, és elsimítjuk. Megszórjuk a mandulával, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb 45 perc alatt.
- Miután kihűlt, szeletekre vagy kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!