A kedvenc pogácsám – Túrós pogácsa

A kedvenc pogácsám – Túrós pogácsa

Nekünk ez A Pogácsa. Kötelező résztvevője a szilveszternek, de év közben is bármikor szívesen falatozzuk.

Nálunk karácsonykor mindig édes sütemények vannak, szilveszterkor pedig csak sósakat készítünk. Ez a túrós pogácsa és a sajtos rúd a két állandó szereplő, harmadiknak pedig minden évben valami mást próbálok ki.

Megosztom hát Veletek is a tökéletes túrós pogácsa receptjét! 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

  • 50 dkg túró áttörve
  • 50 dkg finomliszt
  • 50 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • fél cs. sütőpor (6g)
  • kevés reszelt sajt a tetejére, de ez elhagyható

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk és pár órára hűtőbe tesszük. Ha bent marad egy éjszakára, az sem baj. (A tojássárgájából picikét csippentsünk le, és keverjük el a fehérjében, majd tegyük félre.)
  2. Kinyújtjuk a tésztát, kétszer hajtogatjuk, a hajtogatások közben fél órát pihentetjük.
  3. 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük a félretett tojásfehérjével, ha szeretnénk rá sajtot, szórjuk meg vele, de nem kell sok belőle.
  4. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Legutóbb krémtehéntúróval készítettem és valami fantasztikusan finom volt! Roppanós “héja” és pihe-puha belseje lett a pogiknak. Ezentúl, ha tehetem, csak krémes túróval fogom elkészíteni. 🙂 Természetesen a “rendes” zacskós túróval is isteni finom, próbáljuk ki így is, úgy is. 🙂

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

Megjegyzés: A recept leíráshoz képest a videón fele adaggal készítem el. Egy szimpla délutánra elég a fele adag is, nagyobb összejövetelek vagy bulik alkalmával nyugodtan mehet a rendes adag.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*