A tökéletes Sajtos rúd
Sokféle sajtos rudat vagy hasonló sajtos rágcsálnivalót próbáltam már ki, de egyik sem volt annyira telitalálat, mint ez a finomság. Évek óta ez a sajtos rúd a másik elmaradhatatlan sós sütemény a túrós pogácsám mellett, a szilveszteri asztalon. 🙂
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 1 egész tojás
- 1 cs. élesztő (5 dkg)
- 2 tk só
- 2 dl tejföl
A feltétnek:
- 5 dkg olvasztott vaj/margarin
- 1 tojássárgája + pici tej
- 20-25 dkg reszelt sajt (pl. trapista, edami)
Elkészítés
- A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a tészta többi hozzávalóját is beledolgozzuk.
- Legalább fél órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
- Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajt felével.
- A tészta 1/3-át behajtjuk a 2/3 részéig, majd a maradék 1/3-ot ráhajtjuk a tetejére. Az egészet félbehajtjuk.
- Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük pici tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Derelyeszaggatóval csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 190°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!