A tökéletes Sajtos rúd

A tökéletes Sajtos rúd

Sokféle sajtos rudat vagy hasonló sajtos rágcsálnivalót próbáltam már ki, de egyik sem volt annyira telitalálat, mint ez a finomság. Évek óta ez a sajtos rúd a másik elmaradhatatlan sós sütemény a túrós pogácsám mellett, a szilveszteri asztalon. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 cs. élesztő (5 dkg)
  • 2 tk só
  • 2 dl tejföl

A feltétnek:

  • 5 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 1 tojássárgája + pici tej
  • 20-25 dkg reszelt sajt (pl. trapista, edami)

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a tészta többi hozzávalóját is beledolgozzuk.
  2. Legalább fél órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
  3. Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajt felével.
  4. A tészta 1/3-át behajtjuk a 2/3 részéig, majd a maradék 1/3-ot ráhajtjuk a tetejére. Az egészet félbehajtjuk.
  5. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük pici tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  6. Derelyeszaggatóval csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 190°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

Mentés

 

18 hozzászólás

  1. Szarka Imréné says:

    Ez valóban ilyen szép é nagyon finom. Köszönöm a receptet.

  2. Renge Anna Mária says:

    Annyira ötletes receptek találhatóak itt,hogy úgy látom sok kedvenc lesz!

  3. Tajti Sándorné says:

    Szeretném a pogácsáidat megsütni

  4. valeria vargova says:

    Nagyon reg kersett recepteket talaltam, köszönöm!

  5. Margit says:

    Nagyon finom lett, imádja az egész család!
    A többi recept is csábító, ki kell próbálni azokat is😃.
    Köszönet a megosztásért !
    Üdvözlettel: Margit

    • Kabóca says:

      Kedves Margit!

      Nagyon örülök neki, köszönöm a visszajelzést! 🙂
      Remélem, a többi receptemnek is legalább ekkora sikere lesz! 🙂

      Üdvözlettel:
      Orsi (Kabóca)

  6. VIRÁG ILDIKÓ says:

    Most, hogy már megsütöttem eltudom mondani, hogy nem csak a recept a tetszetős hanem a végeredmény is kiváló! Nagyon finom köszönöm🤗

    • Kabóca says:

      Nagyon örülök, hogy sikere volt! Köszönöm a visszajelzést! 🙂
      Üdv,
      Orsi (Kabóca)

    • Kékes Mária says:

      Kedves Virág! Leírnád pontosan a részleteket is? Nekem nem jött fel a tészta és kemény is lett mikor kihült((( Nem tudom hol rontottam el? Előre is Köszi-Ria

      • Kabóca says:

        Kedves Ria!
        Ha nem haragszol, belekotyogok én is. 🙂
        Ennél a tésztánál a legnagyobb buktató az élesztő tud lenni, mivel nem futtatjuk fel külön, így nem tudjuk ellenőrizni, hogy jó-e még.
        Mindenképpen friss élesztő kell hozzá, ami morzsáira esik szét. Ha az megvan, ki van dolgozva rendesen a tészta és hagyunk is időt neki rendesen megkelni, nem lehet gond vele.
        Köszönöm, hogy bizalmat szavaztál a receptnek, remélem, még megpróbálkozol vele, mert érdemes! Én már több, mint 10 éve sütöm rendszeresen és mindenki imádja. 🙂
        Üdvözlettel,
        Orsi (Kabóca)

  7. Elkészítettem én is. Nekem be vált, finom lett. Köszönöm a lehetőséget. (Barbi)

  8. Fodor Miklós says:

    Kitűnő finom receptek.
    Köszönöm tovább adom.

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*