A tökéletes Sajtos rúd

A tökéletes Sajtos rúd

Sokféle sajtos rudat vagy hasonló sajtos rágcsálnivalót próbáltam már ki, de egyik sem volt annyira telitalálat, mint ez a finomság. Évek óta ez a sajtos rúd a másik elmaradhatatlan sós sütemény a túrós pogácsám mellett, a szilveszteri asztalon. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 cs. élesztő (5 dkg)
  • 2 tk só
  • 2 dl tejföl

A feltétnek:

  • 5 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 1 tojássárgája + pici tej
  • 20-25 dkg reszelt sajt (pl. trapista, edami)

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd a tészta többi hozzávalóját is beledolgozzuk.
  2. Legalább fél órára meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
  3. Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajt felével.
  4. A tészta 1/3-át behajtjuk a 2/3 részéig, majd a maradék 1/3-ot ráhajtjuk a tetejére. Az egészet félbehajtjuk.
  5. Kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük pici tejjel elkevert tojássárgájával és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  6. Derelyeszaggatóval csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire téve, 190°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

youtube

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Lezárt téma.