Angol húsvéti mandulatej

Angol húsvéti mandulatej

Már régóta készültem ennek a desszertnek az elkészítésére, és most itt volt az alkalom. Állítólag angol húsvéti desszert. Néhány órát mindenképp tegyük hűtőbe fogyasztás előtt, mert úgy az igazi. 🙂

Hozzávalók

  • 25 dkg szeletelt mandula
  • 20 dkg nádcukor (ha az nincs, jó a sima kristálycukor is)
  • 8 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tojáslikőr
  • fél rúd vanília kikapart magja

Elkészítés

  1. A mandulát a cukorral kávédarálóban porrá daráljuk.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás tejhez, és lassú tűzön 8-10 percig forraljuk.
  3. A tűzről levéve kihűtjük, hozzáöntjük a tejszínt és a tojáslikőrt.
  4. Hűtve, kehelypoharakban kínáljuk.

 

Lezárt téma.