Angol húsvéti mandulatej
Már régóta készültem ennek a desszertnek az elkészítésére, és most itt volt az alkalom. Állítólag angol húsvéti desszert. Néhány órát mindenképp tegyük hűtőbe fogyasztás előtt, mert úgy az igazi. 🙂
Hozzávalók
- 25 dkg szeletelt mandula
- 20 dkg nádcukor (ha az nincs, jó a sima kristálycukor is)
- 8 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 dl tojáslikőr
- fél rúd vanília kikapart magja
Elkészítés
- A mandulát a cukorral kávédarálóban porrá daráljuk.
- Hozzáadjuk a vaníliás tejhez, és lassú tűzön 8-10 percig forraljuk.
- A tűzről levéve kihűtjük, hozzáöntjük a tejszínt és a tojáslikőrt.
- Hűtve, kehelypoharakban kínáljuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!