Datolyakocka

Datolyakocka

Tesómnak akartam valamit névnapjára, és mivel szereti a datolyát, ezt sütöttem ki neki.

Mióta békét kötöttem az aszalt gyümölcsökkel, mindig van itthon 8-10 féle is. Bár magában nem szoktam megenni, süteménybe viszont nagyon finom a datolya.

Emlékszem tesóm régen, mikor gyerekek voltunk sokszor evett datolyát, így ez volt a legkézenfekvőbb alapanyag, amivel aztán összeállítottam ezt a sütit. Ebből az adagból 8 db kocka jön ki, azonban írhatnám 4 főre is az adagot, mivel laktató desszert.

Bátran próbáljátok ki, mert nagyon finom. 🙂

Hozzávalók

  • 20 dkg datolya
  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 kk fahéj
  • 4-5 ek tej
  • 1/2 kk sütőpor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 6 dkg étcsokoládé
  • pici tej
  • 4 szem datolya kimagozva, félbevágva

Elkészítés

  1. A datolyákat kimagozzuk, és apróra vágjuk, majd összekeverjük a tojássárgákkal, a mandulával, a zsemlemorzsával, a sütőporral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tejjel.
  2. A tojásfehérjéket az átszitált porcukorral sűrű krémmé keverjük. (Elektromos habverő erősen ajánlott!) Ha ez megvan, a krémet a masszával összedolgozzuk, és kivajazott 26×13 cm-es királytorta formába simítjuk.
  3. 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 45 perc alatt, ha kész, a formában hagyjuk picit hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük.
  4. Az étcsokoládét megolvasztjuk, pici tejjel összekeverjük, rákenjük a süteményre, majd villával átlósan hullámokat rajzolunk rá. Felvágjuk 8 db kockára és mindegyik közepére 1-1 fél szem datolyát helyezünk merőlegesen a hullámokra.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.