Forralt boros háromszögek

Forralt boros háromszögek

A télben a legjobb dolog a forralt bor. Számomra talán az egyetlen jó dolog. Ezért is örültem meg nagyon, mikor rátaláltam egy receptes füzetben erre a süteményre. Na, gondoltam, ez csak jó lehet! Elnézegetve az összetevőket gyanús volt, hogy az én ízlésemnek túlságosan édes lesz. Először is 2-szer 25 dkg cukrot írt, 15 dkg reszelt csokit és 3 dl vörösborhoz írt 1 zacskó forralt bor-fűszerkeveréket, amiben szintén van kristálycukor. Hű..
Úgyhogy félédes vörösbort vettem, és az egészet felforraltam, amiből csak 2 dl-t használtam fel végül a süteményhez, mert elégnek találtam annyit is. Lecsippentettem 5 dkg cukrot és 5 dkg reszelt csokit a tésztából, 10 dkg cukrot pedig a mázból. Túl sokat nem akartam, nehogy átessek a ló túloldalára.
A végeredmény finom lett, viszont nekem még mindig túl édes. Viszont jó, hogy bőven pirítottam mandulát, így az ellensúlyozta valamennyire. Így tehát ezt a receptet még kevesebb cukorral írtam le. Legközelebb én ennél többet tuti nem teszek bele. 🙂 Összességében ez egy finom sütemény, csak ízlés dolga, hogy ki mennyire édesen szereti. Én a saját ízlésemnek megfelelően alakítottam át.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé

A tetejére:

  • 2 dl forralt bor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

  1. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a tojást és az egészet habosra keverjük. Ezután elvegyítünk benne 3 ek forralt bort is.
  2. A sütőport a liszttel és a reszelt csokival összekeverjük, majd a margarinos masszával elvegyítjük.
  3. Előmelegített sütőben 175°C-on, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben kb. 35 perc alatt megsütjük.
  4. A maradék forralt borban feloldjuk a porcukrot, és a kihűlt süteményre kanalazzuk.
  5. A tetejét pirított mandulával szórjuk meg.

 

Lezárt téma.