Étcsokoládé torta a különleges alkalmakra
Eltelt egy év.
Kicsit nehéz helyzetben voltam, hogy mégis mikor van, mikor legyen a gasztro-oldalam születésnapja. Mivel ez nem egy blog, ahova, ha csak regisztrálok már kész is. Ez egy honlap. Ezt a honlapot először össze kellett rakni. Megtervezni a dizájnt, a stílust. Feltölteni rá egy kezdő tartalmat.
Ezután el kellett küldeni a Google-nek, hogy mindenki számára látható legyen a weboldalam. Ehhez mindig kell némi idő, amíg megtörténik. Változó.
Tehát mikor is van akkor a gasztro-oldalam szülinapja?
Azon a napon, hogy nekikezdtem a munkának?
Azon a napon, amikor az első receptet feltöltöttem rá?
Vagy azon a napon, amikor beküldtem a Google-nek a honlapomat?
Esetleg azon a napon, amikor a Google ténylegesen beindexelte? (erről fogalmam sincs, mikor történt meg pontosan)
Végül, az a nap lett az, amikor úgy döntöttem, hogy weboldalam most már készen áll a nyilvánosság elé állni.
Ez a nap pedig pontosan 1 évvel ezelőtt volt. 🙂
Most ejtsünk pár gondolatot magáról a tortáról.
Ez a torta nálunk A Csokoládétorta. Imádjuk.
Előre szólok. Nem könnyű elkészíteni. És vagy 3 óra biztos kell hozzá, hogy kész legyen.
De mi sem bizonyítja azt jobban, hogy mennyire zseniális ez a recept, hogy annak ellenére, hogy én sosem voltam oda a csokoládétortáért, ebből nem tudom megállni repeta nélkül.
Higgyétek el, megéri.
Minél magasabb kakaótartalmú csokoládéval dolgozunk, annál töményebb lesz. Ezt ki-ki ízlése, és pénztárcája szerint válogassa.
Én most 65%os belga csokoládét használtam. A tésztába érdemes a drágább csokoládét választani, a krémbe mehet az olcsóbb, kevesebb kakaótartalmú csoki is.
De azért ne a legolcsóbb, legrosszabb minőségű tortabevonóval készítsük. Ami csokoládét önmagában is jóízűen megennénk, azzal tökéletes lesz.
Ezt a tortát eddig 4-szer sütöttem meg. És már várom a következő igazán különleges alkalmat, hogy újra megsüthessem. 🙂
Nagyon turpis módon pedig összekötöttem az 1. születésnapot a 100. recepttel. 🙂
Tehát fogadjátok szeretettel a Kabóca a konyhában 100. receptjét!
Hozzávalók
A tésztába:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 5 tojás
- 7 dkg őrölt mandula
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 8 dkg rétesliszt
- 1 kk sütőpor
A krémhez:
- 12 dkg porcukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 3 tojássárgája
- 5 dkg étkezési keményítő
- 2,5 dl tej
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg puha vaj
A díszítéshez:
- csokoládéforgács
Elkészítés
- A tésztához a csokoládét mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk. A vajat a porcukorral és a sóval habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kihűlt csokoládét.
- A mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport egy kis tálban összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és kis adagokban óvatosan hozzákeverjük a száraz alapanyagokat.
- A vajas krémet és a lisztes tojáshabot óvatosan összedolgozzuk.
- Egy 24 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
- Teljesen kihűtjük, de az se baj, ha egy éjszakán át pihentetjük.
- A krémhez a cukrokat, a tojássárgákat, a keményítőt és a tejet vízgőz felett sűrű krémmé keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A csokoládét megolvasztjuk. A vajat habosra verjük, majd a tojáskrémet és a csokoládét evőkanalanként hozzáadjuk.
- A piskótát 3 lapra vágjuk. Megtöltjük a lapokat és a maradék krémmel bevonjuk az egész tortát.
- Csokoládéforgáccsal megszórjuk a tetejét és az oldalát is.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!