Étcsokoládé torta a különleges alkalmakra

Étcsokoládé torta a különleges alkalmakra

Eltelt egy év.

Kicsit nehéz helyzetben voltam, hogy mégis mikor van, mikor legyen a gasztro-oldalam születésnapja. Mivel ez nem egy blog, ahova, ha csak regisztrálok már kész is. Ez egy honlap. Ezt a honlapot először össze kellett rakni. Megtervezni a dizájnt, a stílust. Feltölteni rá egy kezdő tartalmat.

Ezután el kellett küldeni a Google-nek, hogy mindenki számára látható legyen a weboldalam. Ehhez mindig kell némi idő, amíg megtörténik. Változó.

Tehát mikor is van akkor a gasztro-oldalam szülinapja?

Azon a napon, hogy nekikezdtem a munkának?

Azon a napon, amikor az első receptet feltöltöttem rá?

Vagy azon a napon, amikor beküldtem a Google-nek a honlapomat?

Esetleg azon a napon, amikor a Google ténylegesen beindexelte? (erről fogalmam sincs, mikor történt meg pontosan)

Végül, az a nap lett az, amikor úgy döntöttem, hogy weboldalam most már készen áll a nyilvánosság elé állni.

Ez a nap pedig pontosan 1 évvel ezelőtt volt. 🙂

 

Most ejtsünk pár gondolatot magáról a tortáról.

Ez a torta nálunk A Csokoládétorta. Imádjuk.

Előre szólok. Nem könnyű elkészíteni. És vagy 3 óra biztos kell hozzá, hogy kész legyen.

De mi sem bizonyítja azt jobban, hogy mennyire zseniális ez a recept, hogy annak ellenére, hogy én sosem voltam oda a csokoládétortáért, ebből nem tudom megállni repeta nélkül.

Higgyétek el, megéri.

Minél magasabb kakaótartalmú csokoládéval dolgozunk, annál töményebb lesz. Ezt ki-ki ízlése, és pénztárcája szerint válogassa.

Én most 65%os belga csokoládét használtam. A tésztába érdemes a drágább csokoládét választani, a krémbe mehet az olcsóbb, kevesebb kakaótartalmú csoki is.

De azért ne a legolcsóbb, legrosszabb minőségű tortabevonóval készítsük. Ami csokoládét önmagában is jóízűen megennénk, azzal tökéletes lesz.

Ezt a tortát eddig 4-szer sütöttem meg. És már várom a következő igazán különleges alkalmat, hogy újra megsüthessem. 🙂

 

Nagyon turpis módon pedig összekötöttem az 1. születésnapot a 100. recepttel. 🙂

Tehát fogadjátok szeretettel a Kabóca a konyhában 100. receptjét!

Hozzávalók

A tésztába:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 5 tojás
  • 7 dkg őrölt mandula
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 kk sütőpor

A krémhez:

  • 12 dkg porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg puha vaj

A díszítéshez:

  • csokoládéforgács

Elkészítés

  1. A tésztához a csokoládét mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk. A vajat a porcukorral és a sóval habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kihűlt csokoládét.
  2. A mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport egy kis tálban összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és kis adagokban óvatosan hozzákeverjük a száraz alapanyagokat.
  3. A vajas krémet és a lisztes tojáshabot óvatosan összedolgozzuk.
  4. Egy 24 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába simítjuk a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
  5. Teljesen kihűtjük, de az se baj, ha egy éjszakán át pihentetjük.
  6. A krémhez a cukrokat, a tojássárgákat, a keményítőt és a tejet vízgőz felett sűrű krémmé keverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A csokoládét megolvasztjuk. A vajat habosra verjük, majd a tojáskrémet és a csokoládét evőkanalanként hozzáadjuk.
  8. A piskótát 3 lapra vágjuk. Megtöltjük a lapokat és a maradék krémmel bevonjuk az egész tortát.
  9. Csokoládéforgáccsal megszórjuk a tetejét és az oldalát is.

 

Lezárt téma.