Fahéjas túrótorta

Fahéjas túrótorta

Megint elteltek az ünnepek, végre én is pihenhettem kicsit. Persze sok finomság készült nálam, egy részük már megtalálható az oldalon, más részük pedig majd csak valamikor ezután fog felkerülni. Most erre a nagyon finom Fahéjas túrótortára került a sor, ami könnyen, gyorsan elkészíthető. Remek választás Karácsonyra, Szilveszterre, Farsangra, vagy akár csak egy sima hétvégére is. 🙂

A szuper tortatálat Bluer Design – DIY tortatál csomagjának köszönhetően magam festettem és koptattam. 🙂

Hozzávalók

A tésztához:

  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 1 púpos tk sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 50 dkg áttört túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl cukrászhab
  • 3 ek méz
  • 5 ek porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vanília kivonat

A bevonáshoz:

  • 2 dl cukrászhab
  • 1-2 tk őrölt fahéj

Elkészítés

  1. Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a mandulát és a sütőport.
  2. Egy nagyobb tálban a tojásfehérjéket a csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni. Mikor már egyre habosodik, kisebb adagokban hozzáadjuk a nyírfacukrot és tovább verjük.
  3. Egyenként eldolgozzuk benne a tojássárgákat, majd a vanília kivonatot is. Ezután egy spatulával kisebb adagokban és óvatosan elkeverjük benne a lisztes keveréket is.
  4. Egy 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, belesimítjuk a masszát és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
  5. A megsült tésztát teljesen kihűtjük, majd félbevágjuk.
  6. A krémhez összekeverjük a mascarponet, porcukrot és a túrót (ne robotgéppel, mert a mascarpone kicsapódhat). Mehet hozzá a méz, a fahéj és a vanília kivonat.
  7. A cukrászhabot kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a túrós krémbe forgatjuk.
  8. A tészta alsó lapját visszatesszük a tortaformába és elegyengetjük rajta a túrós tölteléket. Rátesszük a felső lapot, picit lenyomkodjuk, tetejére frissentartó fóliát vágunk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  9. Másnap felverünk 2 dl cukrászhabot, bevonjuk a torta tetejét és oldalát, majd fahéjjal megszórjuk.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*