Rusztikus gyömbértorta
A recept nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. 🙂
A gyömbérről, amellett, hogy nagyon finom, csak jó dolgokat mondhatunk. Gyógyító tulajdonságait szinte mindenki ismeri. Jó az emésztésre, serkenti az étvágyat, enyhíti a görcsös fájdalmakat, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, nagyon jó megfázásra, és még sorolhatnám..
Hozzávalók
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 3 tojás
- 2 púpos tk őrölt gyömbér
- 18 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 púpos tk őrölt gyömbér
- 2 ek porcukor
- 1 cs. habfixáló (ha nem bíznánk a tejszínünk állagában)
Elkészítés
- A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük.
- Egy másik tálban a vajat, a cukrot, és a vaníliakivonatot krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül hozzáadjuk a száraz alapanyagokat is.
- Egy kivajazott, kilisztezett 24 cm-es tortaformába simítjuk a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha megsült, 10 perc után vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A töltelékhez a tejszínt habbá verjük, mielőtt kész, hozzáadjuk a porcukrot és a gyömbért is.
- A kihűlt tortát vágjuk ketté és töltsük meg a krémmel. Tetejét hintsük meg porcukorral.
A habfixálót ki-ki belátása szerint tegye vagy ne tegye bele. Én sajnos ebben az évben sorra pórul jártam a tejszínhabbal, pedig mindig a jól bevált tejszín márkámat használtam.. 🙁 Aki tesz bele, szintén a végén adja hozzá.
Egyszerű, gyors és finom torta, remek választás egy csésze tea vagy kávé mellé is. 🙂
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!