Tejszínes mandulatorta
50. receptnek mi mást tehetnék fel, mint az 5. évfordulónkra elkészített tortát!
Szerencsésebb, ha sűrű állagú a tojáslikőrünk. A díszítésnél ügyeljünk rá, hogy ne hagyjunk réseket a csíkok között. Nagyon finom, könnyed torta, próbáljátok ki!
Hozzávalók
A tésztához:
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 ek víz
- 1 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 6 dkg étcsokoládé forgács
A kenéshez:
- savanykás ribizli lekvár
A tetejére:
- 6 dl hideg habtejszín
- 3 cs habfixáló
- 3,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- tojáslikőr
Elkészítés
- Összekeverjük a darált mandulát, darált diót, lisztet, sütőport és a fahéjat.
- A tojásokat a vízzel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, és még 2 percig verjük.
- A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tojásos krémbe apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Végül beleszórjuk a csokiforgácsot is, és a vajjal együtt elkeverjük.
- A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk, és a 180°C-ra előmelegített sütő középső rácsán megsütjük 35 perc alatt.
- Ha kész, rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, megkenjük a ribizli lekvárral úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk és a tortát hűlni hagyjuk.
- Felverjük a tejszínt a cukrokkal, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük. A felét a gyümölcsrétegre simítjuk, a másik felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a torta oldalára függőleges habcsíkokat nyomunk úgy, hogy kissé érjen is túl a torta peremén.
- Végezetül tojáslikőrt kanalazunk a torta tetejére.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!