Tejszínes mandulatorta

Tejszínes mandulatorta

50. receptnek mi mást tehetnék fel, mint az 5. évfordulónkra elkészített tortát!

Szerencsésebb, ha sűrű állagú a tojáslikőrünk. A díszítésnél ügyeljünk rá, hogy ne hagyjunk réseket a csíkok között. Nagyon finom, könnyed torta, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 2 ek víz
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 6 dkg étcsokoládé forgács

A kenéshez:

  • savanykás ribizli lekvár

A tetejére:

  • 6 dl hideg habtejszín
  • 3 cs habfixáló
  • 3,5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • tojáslikőr

Elkészítés

  1. Összekeverjük a darált mandulát, darált diót, lisztet, sütőport és a fahéjat.
  2. A tojásokat a vízzel habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot, és még 2 percig verjük.
  3. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tojásos krémbe apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket is. Végül beleszórjuk a csokiforgácsot is, és a vajjal együtt elkeverjük.
  4. A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk, és a 180°C-ra előmelegített sütő középső rácsán megsütjük 35 perc alatt.
  5. Ha kész, rácsra borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról, megkenjük a ribizli lekvárral úgy, hogy 1 cm peremet szabadon hagyunk és a tortát hűlni hagyjuk.
  6. Felverjük a tejszínt a cukrokkal, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót is, és kemény habbá verjük. A felét a gyümölcsrétegre simítjuk, a másik felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a torta oldalára függőleges habcsíkokat nyomunk úgy, hogy kissé érjen is túl a torta peremén.
  7. Végezetül tojáslikőrt kanalazunk a torta tetejére.

 

Lezárt téma.