Gyümölcsleves
Nincs is jobb nyáron, mint egy nagy tányér hideg gyümölcsleves. Mindig ipari mennyiségben állítom elő, mert még én magam is 3-4 tányérral megeszek egy nap belőle.
Anyu régen mindig csak meggyet és/vagy cserkót tett bele, míg nem egy alkalommal barackot is tettem hozzá, ami új dimenzióba helyezte az egészet. Azóta anyu is mindig tesz bele. 🙂
Még ennél is tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha szilvát is adunk hozzá. Nem csak a színét, az ízét is feldobja.
Íme a Gyümölcsleves Alla Kabóca receptje:
Hozzávalók
- 0,5 kg meggy (vagy 1 üveg meggybefőtt, levével együtt)
- 0,5 kg cseresznye (vagy 1 üveg cseresznyebefőtt, levével együtt)
- 8-10 szem szilva (vagy 1 üveg szilvabefőtt)
- 3-4 db őszibarack
- 6 db szegfűszeg
- 2 rúd fahéj, kettétörve
- 6 ek cukor (lehet nyírfa is)
- 1 ek étkezési keményítő
- 4 púpos ek tejföl
- 1 vagy 2 l víz, attól függően, hogy friss a gyümölcs vagy befőtt
Elkészítés
- A kimagozott meggyet és cseresznyét egy nagy fazékba öntjük.
- A szilvát és barackot is kimagozzuk és felkockázzuk. Nem kell nagyon apróra, ne legyenek kisebbek a cseresznyénél. Mehetnek ezek is a fazékba.
- Felöntjük vízzel, beledobáljuk a fűszereket és hozzáadjuk a cukrot is.
- Felforraljuk. Egy kis tálban elkeverjük a tejfölt a keményítővel. Merőkanalanként hozzáadunk 4-5 merőkanál levest úgy, hogy minden kanálnál csomómentesre keverjük.
- Az egészet visszaöntjük a levesbe és újra felforraljuk. Ízlés szerint lehet még utólag is édesíteni.
Ha semmilyen formában nincs cseresznye, akkor 1 kg friss megy vagy 2 üveg meggybefőtt legyen.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!