Marcipános-vörös áfonyás kiflicskék

Marcipános-vörös áfonyás kiflicskék

Amúgy is nagyon szeretem az aprósüteményeket, ilyenkor késő ősszel pedig különösen kívánom a mindenféle falatnyi finomságokat és sorozatban gyártom őket. Szinte sajnálom, hogy ilyen “rövid” a karácsonyi időszak, mert nincs elég idő az összes kedvenc elkészítésére. 🙂

Azért Karácsonykor 3-4-5 féle mindig van, köszönhetően a különösen jó tárolhatóságuknak. Van annak egyfajta varázsa, amikor az ember fogja a kis desszertes tányérját és a szebbnél szebb süteményes fémdobozokból ráhalmoz mindegyikből pár szem finomságot.

Ez a kiflicske, vagy mondhatni, hókifli nagyon-nagyon finom, a tésztája kellemesen porhanyós, ahogy azt szeretjük, a tölteléket pedig bátran lehet variálni kedvünkre. Lehet lekváros, lehet aszalt gyümölcsös, marcipános, feldobhatjuk narancshéjjal, szóval tényleg számtalan lehetőség kínálkozik. 🙂

Hiába a sok marcipán, egyáltalán nem gej ez a sütemény, a vörös áfonya savanykás íze remekül ellensúlyozza a marcipán édességét.

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 11 dkg zsír
  • 0,7 dl tej
  • 1,5 dkg firss élesztő
  • csipetnyi só
  • 4 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 16 dkg marcipán
  • 16 dkg aszalt vörös áfonya
  • 3 ek rum

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejjel simára keverjük. A lisztet a sóval és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és az élesztős tejet és tésztává gyúrjuk. Amíg a töltelékkel foglalkozunk, tegyük a tésztát a hűtőbe.
  2. A töltelékhez a vörös áfonyát kicsit felaprítjuk. A marcipánt hozzáreszeljük, ügyeljünk rá, hogy ne álljon nagyon össze a marcipán. Meglocsoljuk a rummal, jól összekeverjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra és téglalap alakúra kinyújtjuk. Ha nagyon nem egyenletes a széle, vágjuk körbe és tegyük félre a tésztát, amit később újra kinyújtunk és töltjük.
  4. A kinyújtott tésztát kb 5×5 cm négyzetekre vágjuk, mindegyik négyzet közepére 1-1 tk tölteléket teszünk és a tölteléket átlósan hengerré egyengetjük a tésztán. Ezután átlósan feltekerjük a tésztát, a két csücskét behajtjuk és becsomagoljuk vele a kiflicskéket.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, a tetejüket lekenjük a tojásfehérjével és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, porcukorral megszórjuk őket.

Ebből a mennyiségből kb. 40 db kiflicske lesz.

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

[Megjegyzés:]
A videóban máshogy csomagolom be a kifliket, mint a leírásban, ez ne zavarjon meg senkit sem, jó a módszer így is, úgy is. 🙂

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*