Töltött tök
Egy újabb darált húsos fogás, amit szeretünk.
Ha unjátok már a tökfőzeléket, próbáljátok ki a receptemet. 🙂
Hozzávalók
- 1 kisebb tök, kb 1-1,5 kg-s
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 zsemle, kevés tejben beáztatva és jól kinyomkodva
- 1 közepes vöröshagyma, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 pici darab vékony szeletkékre vágott szalonna
- 2 tojás
- 0,5 csokor petrezselyem, apróra vágva
- 2,5 dl húsleves alaplé
- 14 dkg sűrített paradicsom
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 tk majoránna
- só
- bors
Elkészítés
- A tököt félbevágjuk, meghámozzuk, belsejét egy kanállal kikaparjuk. Megszórjuk sóval, borssal.
- Egy tepsit kiolajozunk, belefektetjük a tököket, a tökök alá rendezgetjük a szalonna szeletkéket.
- A húst összekeverjük a hagymával, fokhagymával, zsemlével, 4 ek olajjal, petrezselyemmel, sóval, borssal, majorannával és a tojással. Ha nagyon lágy a töltelék, kevés zsemlemorzsát szórjunk hozzá. Púposan felhalmozva megtöltjük a tököket.
- Az alaplevet összekeverjük a paradicsom pürével és a tökök alá öntjük. Alufóliával letakarjuk a tepsit.
- 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a tököket a reszelt sajttal és így visszatolva a sütőbe, még 30 percig sütjük vagy míg szépen megpirul a sajt.
- Tálalásnál locsoljuk meg a paradicsommártással.
Megjegyzés:
Elméletileg plusz köretet nem igényelne ez az étel, de azért egy kevés rizst vagy bulgurt, esetleg kuszkuszt főzhetünk hozzá kiegészítőként.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!