Darált hússal töltött cannelloni paradicsomos mártásban

Darált hússal töltött cannelloni paradicsomos mártásban

Nagyon finom, nem túl melós főétel ez a töltött tészta, bátran ajánlom mindazoknak, akik szeretnek változatos fogásokat letenni az asztalra. 🙂

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 16 db cannelloni tészta (nem előfőzött!)
  • 5 dl passzírozott paradicsompüré
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (400g)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék friss bazsalikomlevél, csíkokra vágva
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítés

  1. 2 vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felaprítjuk a fokhagymát is és mikor a hagyma már üveges, rádobjuk és rövid ideig sütjük, figyelve, hogy ne égjen meg a fokhagyma.
  2. Ráöntjük a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot. Felforraljuk és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk és a csíkokra vágott bazsalikom felét belekeverjük.
  3. A 3. vöröshagymát is felkockázzuk és összekeverjük a darált hússal, a bazsalikom másik felével, a tojással, zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük ezzel a cannellonikat.
  4. Egy tűzálló edénybe öntjük a paradicsomszósz felét, sorban ráhelyezzük a cannellonikat, majd leöntjük a szósz másik felével.
  5. 180 °C-on kb 40 perc alatt megsütjük. Tálalásnál friss bazsalikomlevéllel díszítjük.

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*