Hugh hamis pesto-s kenyere

Hugh hamis pesto-s kenyere

Ezt a finomságot kedvenc műsoromban, a River Cottage című sorozatban láttam még anno. Nagyon megtetszett, ezért ki is próbáltam, bár nem pontosan úgy, ahogy azt főhősünk készítette, de tuti nem haragudna meg érte, ha megtudná. 🙂

Krémlevesek mellé én már csak ezt készítem kísérőnek, mert nagyon jól illik hozzájuk, de önmagában is fogyasztva uzsonnára, vacsorára egy pohár hideg tejjel isteni gyors kaja. Persze más pestoval is meg lehet tölteni, és ha bagett nincs, tökéletesen megteszi a kifli vagy zsömle is.  Közvetlenül a fogyasztás előtt tegyük be a sütőbe, hogy minél frissebb, melegebb legyen!

Hozzávalók

  • 2  hot-dog bagett
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg sajt
  • kb. 1 dl extraszűz olívaolaj
  • bors

Elkészítés

  1. A sajtot és fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk és összekeverjük az olívaolajjal, majd sóval-borssal ízesítjük. 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  2. A bagetteket mélyen bevagdossuk. Mindegyik mélyedésbe 1-1 ek tölteléket nyomunk.
  3. Lefedjük alufóliával, és 170°C-ra sütőbe tesszük 10 percre.

 

Lezárt téma.