Püspökkenyér, maradék tojásból
A fagyasztó tele tojásfehérjével, az ünnepek alatt pedig jön még több is hozzá. Gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal, így hétvégéi sütinek püspökkenyeret sütöttem, de egész tojás helyett csak fehérjét használtam fel hozzá.
Nagyon finom lett, ha el akarjátok használni a felgyülemlett tojásfehérjéket, bátran készítsétek el ezt. 🙂
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!
Hozzávalók
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg apróra vágott dió, mandula, mogyoró vegyesen
- 5 dkg aszalt gyümölcs (pl vörösáfonya)
- 5 dkg kandírozott narancs- és citromhéj
- 5 dkg aprított csokoládé
- 12 dkg finomliszt
- csipetnyi só
Elkészítés
- A tojás fehérjéket csipetnyi sóval, robotgéppel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot is.
- Ezután kanállal vagy spatulával külön-külön óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót is. Először a diót, mandulát, majd az aszalt és kandírozott gyümölcsöket, utána a csokoládét, végül a lisztet.
- Alaposan kivajazott, kilisztezett 27×13 cm-es püspökkenyér formába egyengetjük a masszát és 155 °C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
- Ha kihűlt, tetejét meghintjük porcukorral. Csak másnap szeleteljük fel, ezért érdemes este megsütni, hogy ne kelljen olyan sokat várni rá. 🙂
Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!