Püspökkenyér, maradék tojásból

Püspökkenyér, maradék tojásból

A fagyasztó tele tojásfehérjével, az ünnepek alatt pedig jön még több is hozzá. Gondoltam, összekötöm a kellemest a hasznossal, így hétvégéi sütinek püspökkenyeret sütöttem, de egész tojás helyett csak fehérjét használtam fel hozzá.

Nagyon finom lett, ha el akarjátok használni a felgyülemlett tojásfehérjéket, bátran készítsétek el ezt. 🙂

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítéséről!

Hozzávalók

  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg apróra vágott dió, mandula, mogyoró vegyesen
  • 5 dkg aszalt gyümölcs (pl vörösáfonya)
  • 5 dkg kandírozott narancs- és citromhéj
  • 5 dkg aprított csokoládé
  • 12 dkg finomliszt
  • csipetnyi só

Elkészítés

  1. A tojás fehérjéket csipetnyi sóval, robotgéppel kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot is.
  2. Ezután kanállal vagy spatulával külön-külön óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót is. Először a diót, mandulát, majd az aszalt és kandírozott gyümölcsöket, utána a csokoládét, végül a lisztet.
  3. Alaposan kivajazott, kilisztezett 27×13 cm-es püspökkenyér formába egyengetjük a masszát és 155 °C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróba.
  4. Ha kihűlt, tetejét meghintjük porcukorral. Csak másnap szeleteljük fel, ezért érdemes este megsütni, hogy ne kelljen olyan sokat várni rá. 🙂

Ezt a receptet már Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel őket. 🙂
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!

 

Szólj hozzá:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*