Fokhagymakrémleves snidlinggel

Fokhagymakrémleves snidlinggel

Nagy-nagy kedvenc ez a leves. Imádom. Évek óta már jó párszor megfőztem. Hiába nagy az adag, ami kijön ebből a mennyiségből, mindig 1 nap alatt elpusztítjuk. 2-3 tányérral is képesek vagyunk megenni belőle egymás után. 🙂 Nyami!

Metélőhagyma nélkül is tökéletes, de ha van, akkor ne sajnáljuk belőle.

Hozzávalók

  • 24 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 4 ek liszt
  • 4 ek vaj
  • 1,5 l húsleves alaplé
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 2 ek citromlé
  • bors
  • szerecsendió
  • apróra vágott metélőhagyma (snidling)

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre sütjük, ezalatt összezúzzuk a fokhagymagerezdeket. Ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a fokhagymát is, és rövid ideig pároljuk őket.
  2. Belekeverjük a lisztet, kicsit még sütjük, majd kis adagokban, mindig szépen elkeverve leöntjük a húslevessel.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet és a citromlevet is, fűszerezzük. Főzzük kb 30 percig. Ha már szépen forr, megkóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
  4. Ha nem szeretjük a hagymadarabkákat, turmixoljuk le a levest. (Minket nem szokott zavarni, én ezt a műveletet mindig megspórolom magamnak.)
  5. Tálaláskor adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget. Kenyércipóban isteni, de pirítós és Hugh hamis pesto-s kenyere is remek hozzá.

 

Lezárt téma.