Fehérboros csirkemell fokhagymás diómártással
Sógornőm szeretett volna egy saját görög szakácskönyvet, így karácsonyra megleptem eggyel. Abból néztem ki ezt a receptet és mindenkinek nagyon ízlett. 🙂
Tetszőleges köretet kínálunk hozzá. Nagyon laktató főétel.
Hozzávalók
- 6 csirkemell
- 1/2 citrom negyedelve
- 3 ek olívaolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 3 dl csirkealaplé
- 1 babérlevél
- só
- bors
- 10 dkg darált dióbél
- 2 fokhagymagerezd
- 1,5 dl natúr joghurt
Díszítéshez:
- pár szem apróra vágott dióbél
- szárított vagy friss petrezselyemzöld
Elkészítés
- A csirkemelleket bedörzsöljük a citrommal. A darált dióbelet a zúzott fokhagymával összekeverjük.
- Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a húsdarabokat mindkét oldalukon megpirítjuk.
- Ráöntjük a bort és felforraljuk. Hozzáadjuk a húslevest, beletesszük a babérlevelet, majd sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön, a melleket időnként megforgatva puhára főzzük.
- Amikor a csirke elkészült, tálra tesszük és tálalásig melegen tartjuk. A visszamaradt főzőlébe keverjük a diós-fokhagymás masszát és a joghurtot.
- Az egészet lassú tűzön kb 5 percig melegítjük, hogy a mártás kellően besűrűsödjön. Sóval, borssal ízesítjük.
- A diómártást a húsra kanalazzuk, és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!