Sült zöldséges mediterrán leves
Nagyon finom forrón, reszelt sajttal és pirított kenyérkockával, de meleg nyári napokon hidegen is egyaránt megállja a helyét.
Hozzávalók
- 2 padlizsán
- 4 paradicsom
- 2 piros kaliforniai paprika
- 2 vöröshagyma héjában
- 2 fokhagyma gerezd héjában
- 4 ek olívaolaj
- 1,3 l zöldség vagy csirke alaplé
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés
- A padlizsánokat félbevágjuk, és a többi zöldséggel egy tepsibe pakoljuk.
- Meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal, és a sütő középső rácsán fél órát sütjük őket. Kivesszük a paradicsomokat, megfordítjuk a paprikákat és a hagymákat, és még kb. fél órán át sütjük.
- Mély tálba tesszük a zöldségeket, és nedves konyharuhával lefedjük, míg kihűlnek, vagy legalábbis meg tudjuk fogni őket. 🙂 A paradicsomokat és paprikákat meghámozzuk, közepüket és magjukat kiszedjük. A többi zöldséget is meghámozzuk. A kicsorduló levüket is fogjuk fel, ne vesszen kárba semmi!
- A maradék olajat felhevítjük, és rászórjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket levükkel együtt. Megszórjuk oregánoval, sóval és borssal, és lassú tűzön, gyakran kevergetve kb. 30 percen át pároljuk.
- Hozzáöntjük az alaplevet ,és még 30 percen át gyöngyözve forraljuk.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha kell, újra felforrósítjuk. Bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínáljunk hozzá pirított kenyérkockát és reszelt sajtot, vagy jól illik hozzá Hugh hamis pesto-s kenyere is.
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!