Sült zöldséges mediterrán leves

Sült zöldséges mediterrán leves

Nagyon finom forrón, reszelt sajttal és pirított kenyérkockával, de meleg nyári napokon hidegen is egyaránt megállja a helyét.

Hozzávalók

  •  2 padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 vöröshagyma héjában
  • 2 fokhagyma gerezd héjában
  • 4 ek olívaolaj
  • 1,3 l zöldség vagy csirke alaplé
  • oregánó
  • bors

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és a többi zöldséggel egy tepsibe pakoljuk.
  2. Meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal, és a sütő középső rácsán fél órát sütjük őket. Kivesszük a paradicsomokat, megfordítjuk a paprikákat és a hagymákat, és még kb. fél órán át sütjük.
  3. Mély tálba tesszük a zöldségeket, és nedves konyharuhával lefedjük, míg kihűlnek, vagy legalábbis meg tudjuk fogni őket. 🙂 A paradicsomokat és paprikákat meghámozzuk, közepüket és magjukat kiszedjük. A többi zöldséget is meghámozzuk. A kicsorduló levüket is fogjuk fel, ne vesszen kárba semmi!
  4. A maradék olajat felhevítjük, és rászórjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket levükkel együtt. Megszórjuk oregánoval, sóval és borssal, és lassú tűzön, gyakran kevergetve kb. 30 percen át pároljuk.
  5. Hozzáöntjük az alaplevet ,és még 30 percen át gyöngyözve forraljuk.
  6. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha kell, újra felforrósítjuk. Bazsalikommal vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Kínáljunk hozzá pirított kenyérkockát és reszelt sajtot, vagy jól illik hozzá Hugh hamis pesto-s kenyere is.

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsőként értesülj az újdonságokról, új receptekről és új videókról!
Instagram-on még több tartalmat osztok meg!
Ha szereted a recept videókat, Youtube csatornámon sokat megtalálsz és folyamatosan bővül a tartalom újabbakkal is.
Minden feliratkozást és lájkot nagyon köszönök!

 

Lezárt téma.